Communication compliance van Microsoft

16 mei 2024 | sales

Wat is Communication compliance van Microsoft?

Sinds de coronapandemie is thuiswerken steeds meer de norm geworden. Gedeeltelijk thuiswerken is sindsdien dan ook zeker niet vreemd. Dit wordt in de praktijk ook wel ‘hybride werken’ genoemd. Het spreekt voor zich dat bij hybride werken, ook de manier waarop we met elkaar communiceren verandert. Daarnaast verandert ook de manier van informatie met elkaar delen. Dit komt doordat we niet meer alleen als collega’s samen op kantoor zitten, maar ook in virtuele ruimtes. Communication compliance van Microsoft is een programma dat kan helpen met ervoor zorgen dat deze nieuwe manier van werken en communiceren op een prettige manier verloopt. Partner Care vertelt er in dit artikel meer over.

Nieuwe situaties en regelgeving

Het vele digitaal communiceren via Zoom, Teams, Chat, Skype etc., biedt veel voordelen. Daarnaast biedt het ook uitdagingen. Organisaties worden hierdoor namelijk geconfronteerd met nieuwe wet- en regelgeving waardoor communicatie sneller onderzocht en geïdentificeerd moet worden. Denk hierbij aan het delen van gevoelige informatie of het gebruik van (onbedoeld) intimiderend, bedreigend of beledigend taalgebruik dat in strijd is met de gedragscode van de organisatie en onder collega’s voor een onprettige sfeer zorgt.

Hoe helpt Microsoft Compliance?

Bij nieuwe manieren van communiceren horen nieuwe regels rondom gedrag.
Microsoft Purview Communication Compliance helpt organisaties bij het bevorderen van veilige communicatie. Zo is het programma bijvoorbeeld in staat om, door middel van machine learning, teksten die als ongepast kunnen worden ervaren eruit te pikken. Dit stelt een leidinggevende in staat dit verder te onderzoeken. Daarnaast is het programma in staat tot het volgende:

  • Verminderde detectie tot onderzoekstijd (van 24 uur naar 1 uur)
  • Machine Learning highlighting
  • Handgeschreven tekst in afbeeldingen – Optical Character Recognition (OCR)

Een veilige en prettige digitale werksfeer

De mogelijkheden van Communication compliance van Microsoft zorgen ervoor dat het voor managers eenvoudiger wordt om inzicht te krijgen in (mogelijk ongepast) gedrag via digitale communicatiemethoden onder werknemers. Met deze inzichten kunnen de juiste maatregelen getroffen worden om ervoor te zorgen dat er een veilige en prettige digitale werksfeer ontstaat. Deze slimme oplossingen kunnen door de hele Microsoft 365 omgeving worden ingezet. Denk hierbij aan Teams, Outlook, SharePoint en OneDrive.

Meer weten?

Wilt u een strakkere regie houden over hoe uw personeel digitaal communiceert? Wilt u de juiste maatregelen treffen om ervoor te zorgen dat er geen ongepast gedrag plaatsvindt binnen de digitale communicatie onder uw werknemers? Met Communication Compliance van Microsoft krijgt u hier inzicht in en kunt u aan de slag met eventueel nodige maatregelen op dit gebied. Wilt u meer weten over dit programma? Of heeft u er vragen over? Partner Care biedt persoonlijke begeleiding aan Microsoft resellers. Bel naar +31 (0) 20 299 3759 of stuur een e-mail naar support@partnercare.eu.